Risicobeheersing nieuwbouw Zoetermeer

Bouwwerkzaamheden kunnen vergaande gevolgen hebben voor de omgeving, zeker als het om bewoond gebied gaat. Bouwbedrijf Reijersen wilde hier bij hun nieuwbouwproject op een zorgvuldige manier mee omgaan. Daarom gaf het BOOT de opdracht bouwkundige opnames uit te voeren.

Wat deed BOOT?
Als eerste hebben we de invloed van de werkzaamheden op de omgeving bepaald. Daarbij hoorde de bouwkundige opname van twintig vrijstaande villa’s. Gedurende dit hele proces namen we de communicatie met de omgeving voor onze rekening.

In de vooropname legden we de bouwroute vast door middel van een hoogtemeting. Deze route loopt direct langs een vaart en diverse huizen en percelen; een gebied dat sterk aan autonome zetting onderhevig is. Vervolgens voerden we een trillingspredictie uit om te kunnen bepalen welke invloed het heiwerk heeft op de omliggende bouwwerken. Bij een aantal gebouwen bleek daaruit dat het heiwerk conform de richtlijn SBR-A kans op schade oplevert. Daarom verzorgde BOOT een deels bemande en uitgebreidere trillingsmeting.

Risicobeheersing loont
Het totaalpakket van BOOT aan voorbereiding, analyse en begeleiding met betrekking tot de risico’s die de bouw in Zoetermeer met zich meebracht zorgde voor een ononderbroken en veilig heiproces. Daarmee waren de opdrachtgever en omwonenden uiteraard erg blij. Risicobeheersing is dus voor vele partijen waardevol.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Bouwbedrijf Reijersen
Uitvoering februari 2017 - juli 2017
Vakgebied GEO-informatie, Bouwkundige inspectie & opnames, Risicomanagement, Omgevingsmanagement,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Hendrik Beihuisen

06-53351417
h.beihuisen@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Bel Hendrik Beihuisen via 06-53351417 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR