Ideeën en ontwikkelingen van BOOT

Initiatieven

Bekijk onze initiatieven

De Klimaattoets


De effecten van klimaatverandering worden steeds duidelijker; extremere neerslag, warmere zomers en langere periodes van droogte. Al deze veranderingen hebben effect op onze leefomgeving. Het doel van de klimaattoets is het borgen van een klimaatrobuuste leefomgeving binnen plannen en ontwikkelingen. De klimaattoets helpt je om keuzes te maken bij het klimaatadaptief inrichten van je plangebied. Kijk voor meer informatie op de site van de klimaattoets.

deklimaattoets.nl
Klimaattoets

Insert is een collectief van sloop, groen en aannemersbedrijven zonder winstoogmerk.


Het doel van Insert is het verbinden en ondersteunen van partijen in de bouwketen om samen het hergebruik van bouwmaterialen verder te stimuleren. In de visie van Insert moet het heel normaal zijn dat materialen uit sloop,- renovatie of transformatieprojecten een nieuwe bestemming krijgen. De transformatie van herbruikbare sloopmaterialen naar bouwmaterialen vraagt echter om samenwerking.

insert.nl

Stichting BOOT Development Foundation


In 2005 startte BOOT een initiatief op om een deel van het bedrijfsresultaat te besteden aan hulpprojecten in Oost-Europa. 15 jaar later is dit geformaliseerd in het oprichten van stichting BDF. Wij helpen in Oost-Europa vooral bij het veilig en goed inrichten van de buitenruimte. Ook in Oekraïne werkten we aan veel mooie projecten. Zoals u zich kunt voorstellen, ligt dat werk op dit moment stil en bieden we momenteel vooral noodhulp in Oekraïne.

stichtingbdf.nl

Asbestosmanager. Software voor eenvoudig zicht op asbestbeheer.


Asbestosmanager is een online tool die op gemakkelijke wijze inzicht biedt in de (mogelijke) aanwezigheid van asbest in een gebouw. Een compleet en actueel overzicht in een paar klikken.

asbestosmanager.nl

De Nationale Hittestress Kaart


De bewustwording van de gevolgen van de klimaatverandering groeit. BOOT presenteert met gepaste trots de Nationale Hittestress Kaart om deze steeds groter wordende problematiek tastbaar te maken. Via de adreszoeker krijg jij snel een indicatief beeld van hittestress in jouw omgeving. Met deze kaart willen wij het nemen van gerichte maatregelen versnellen.

nationalehittestresskaart.nl

Waar kunnen wij jou mee helpen?