Circulaire safari in de Zadelstede Nieuwegein

Doel project

Voor Woonin mochten wij de sloop voorbereiden en begeleiden van het gebouw Zadelstede in Nieuwegein. Woonin had hierbij als doel gesteld dat dit op een zo duurzaam mogelijke manier zou gebeuren. Aangezien het pand van bijna 8500 m2 BVO nog vol mooie interieur- en bouwmaterialen zat, wilden wij dat zoveel mogelijk materialen circulair zouden worden ingezet in een nieuw project of ander pand.

Hiervoor hebben wij onder andere een materiaalinventarisatie uitgevoerd en later hebben we samen met Insert een Circulaire Safari georganiseerd.

Oplossing

De Circulaire Safari was een middag waar deelnemers op een eenvoudige manier materialen konden selecteren voordat deze uit het gebouw gesloopt zouden worden. Vervolgens konden de geïnteresseerden deze materialen zelf demonteren en in een ander pand een tweede leven geven.

Zo hebben we samen veel materialen een tweede leven gegeven: van glazen systeemwanden tot een vaatwasser en een belhok. Met het hergebruik van deze materialen is in totaal ca. 35.000 kg CO2 bespaard.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Onderzoek naar asbest & chroom-6
  • Materiaalinventarisatie
  • Afsluiten kabels en leidingen
  • Vergunningen
  • Bestek en aanbesteding
  • Uitvoerbegeleiding
Dit project in het kort

Opdrachtgever Woonin
Uitvoering 2022-2023
Vakgebied Circulaire sloop, Grondstoffen- en materialeninventarisatie, Risicoanalyse gebouwen en omgeving, Trillingsmetingen, Bouwkundige opname, Circulair aanbestedingsadvies, Directievoering & toezicht, Asbestinventarisatie, Het Chroom 6 onderzoek,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Ralph van Rees

06-53351275
jr.vanrees@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Ralph van Rees via 06-53351275 of jr.vanrees@buroboot.nl

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR