Risicoanalyse gebouwen en omgeving
Risicoanalyse gebouwen en omgeving
Bij een project vinden er allerlei werkzaamheden plaats. Dit kan risico’s met zich meebrengen voor de omgeving. Daarvoor is een risicoanalyse belangrijk. Hierin worden de risico’s voor de omgeving benoemd. Vervolgens berekenen en bepalen we de invloed en omvang van uw werkzaamheden. Hieruit stellen we de benodigde beheersmaatregelen voor. Deze beheersmaatregelen bespreken we met u om samen uw risico’s te beheersen en schade te voorkomen.
Bouwkundige opname
Het realiseren van een project brengt vaak risico’s met zich mee voor de omliggende bebouwing. Omwonenden kunnen tijdens de uitvoering overlast ervaren en door de werkzaamheden kan schade ontstaan. Bij het voelen van trillingen kunnen bewoners denken dat er scheuren ontstaan, terwijl die er al waren. Daarom voert BOOT vooraf een bouwkundige inspectie uit. Hiermee brengen we de aanwezige bouwkundige gebreken bij een woning in beeld door middel van foto’s en tekst. Al deze informatie verwerken wij in een gedetailleerd rapport per adres. Door voor de start van een project de eventuele gebreken in beeld te brengen, beschikt de opdrachtgever over de juiste informatie om een claim achteraf te kunnen beoordelen en discussie te voorkomen.
Inloggen BWNR voor opdrachtgevers en bewoners.
Login BWNR
Advies nodig?
Bel Hendrik Beihuisen via 06-53351417 of stuur een mailtje
Infra opname
Een vooropname van de infrastructuur heeft als doel de huidige staat vast te leggen van de aan- en afvoer routes tot de projectlocatie van bouwverkeer. Met deze vooropname leggen we bijvoorbeeld wegverharding, straatmeubilair en bomen vast. Met behulp van deze opname kan na afloop van de werkzaamheden worden getoetst óf en welke schade is ontstaan door de uitgevoerde werkzaamheden met zwaar materieel of transport.
Advies nodig?
Bel Hendrik Beihuisen via 06-53351417 of stuur een mailtje
Trillingsmetingen
Tijdens het project kunnen er trillingen ontstaan door bijvoorbeeld het bouwverkeer, sloop- of heiwerkzaamheden. Dit kan schade, hinder of storingen aan apparatuur veroorzaken. Hierbij werken we volgens de richtlijnen van Stichting Bouwresearch (SBR). De trillingsmetingen voeren we uit met de Profound VIBRA+ die voldoet aan de SBR-richtlijn. Het voordeel hiervan is dat het een modern meetsysteem is en nauwkeurig meet. Door het doen van trillingsmetingen kan je op tijd ingrijpen bij overschrijdingen en daarmee schade of hinder voorkomen.
Advies nodig?
Bel Hendrik Beihuisen via 06-53351417 of stuur een mailtje
Scheurmetingen
Het is mogelijk dat er al scheuren zitten in de constructie of gevels van bouwwerken rondom het project. Tijdens het project zijn deze plekken extra kwetsbaar. Een scheurmeting geeft informatie over de grootte van de scheur en of deze actief is. Uit de scheurmeting kan je informatie halen over de oorzaak. Door monitoring kan bekeken worden of de scheuren verergeren door de werkzaamheden.
Advies nodig?
Bel Hendrik Beihuisen via 06-53351417 of stuur een mailtje
Schadeopnames
Tijdens het project kunnen er schademeldingen ingediend worden. Deze schademeldingen kunnen wij onderzoeken en beoordelen. Door de meldingen te vergelijken met de bouwkundige opnames kunnen de claims beoordeeld worden. De onterechte schadeclaims worden weerlegd en de terechte claims worden goed afgehandeld. Vervolgens kunnen we indien nodig een kostenraming maken voor de herstelkosten.
Advies nodig?
Bel Hendrik Beihuisen via 06-53351417 of stuur een mailtje
Grondwatermonitoring
Wilt u meer informatie over de grondwaterstanden over een langere periode? Meten is weten; wij kunnen u volledig ontzorgen met onze ervaring en middelen op het gebied van grondwatermonitoring. Door het plaatsen van peilbuizen met telemetrische loggers kunt u op elk gewenst moment en vanaf elke locatie de conditie van de loggers en de grondwatergegevens raadplegen.
Advies nodig?
Bel Evert van Dam via 06-23227451 of stuur een mailtje