Nieuwbouwplan de Veenderij

Veenendaal breidt flink uit met het nieuwbouwgedeelte Veenendaal-Oost. Dit nieuwbouwplan bestaat uit drie delen: Buurtstede, Veenderij en Groenpoort. Buurstede is afgerond en de laatste eilanden van de Veenderij zijn in uitvoering wat betreft bouwrijp maken. BOOT is inmiddels gestart met de werkzaamheden voor Groenpoort in Veenendaal-Oost. Bij alle drie de delen werkt BOOT mee aan een nieuwe, mooie en toekomstbestendige leefomgeving. 

Doorlopende samenwerking
In 2012 ging BOOT voor het eerst om tafel met de opdrachtgever, Ontwikkelingsverband Veenendaal Oost (OVO). Wat begon met een verkennend gesprek, is uitgegroeid tot een integrale samenwerking. BOOT startte met metingen, inventarisaties en onderzoeken voor de nieuwbouw Veenderij in Veenendaal Oost. Met succes, want vervolgens werd BOOT ook betrokken bij de uitvoer van de specifieke fases. De samenwerking verloopt goed en alle betrokken partijen houden elkaar op de hoogte om er gezamenlijk een succesvol project van te maken.

Waterrijke wijk
Veenderij is het gedeelte dat bestaat uit maar liefst zeven eilanden. De eerste drie eilanden zijn in aanbouw en de eerste huizen zijn al in gebruik genomen. De Veenderij is kenmerkend aan het vele water. Veel huizen hebben een tuin langs het water of een uitzicht over het water. Een prachtige en waterrijke wijk waar BOOT dus ook aan meegewerkt heeft. Deze unieke wijk vraagt om unieke elementen. Zo wordt er aandacht besteed aan mooie bruggen, kademuren en diverse flora en fauna. Daarnaast omvat het plan een bewonersplein met de mogelijkheid voor ontmoetingen aan het water. Kanoroutes door het nieuwbouwplan faciliteren ontmoetingen óp het water. De ruim opgezette wijk en kleurrijke architectuur maken het geheel af.

Een greep uit de werkzaamheden van BOOT:

  • Team Civiel verzorgde de civiele voorbereiding bij het bouwrijp maken, het verkrijgen van de juiste vergunningen en de aanbestedingen. Daarnaast maakte dit team een plan voor elementen zoals damwanden, kademuren, bruggen, klepstuw en duikers en tekende dit ook uit;
  • Team Water dacht mee en adviseerde over groenbalans, het behoud en de versterking van flora en fauna maar ook over het ontwerp van de riolering;
  • Team Geo-informatie verzorgde de maatvoering van onder andere de hoogtes van de eilanden;
  • Team Bodem droeg bij aan het bouwrijp maken van het plan door onder andere het verrichten van bodemonderzoek;
  • Team Projectmanagement zorgde voor de aanvraag van vergunningen en zorgde ervoor dat alle betrokken partijen op de juiste tijd en plaats hun bijdrage leverden.
Dit project in het kort

Opdrachtgever Ontwikkelingsverband Veenendaal Oost (OVO)
Uitvoering 2012 – 2020
Vakgebied Infrastructuur, Circulaire sloop, Bodem, GEO-informatie, Project­management, Water & Klimaat, Asbest,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Richard van der Stok

06-27836200
rpm.vanderstok@buroboot.nl

Advies nodig?

Bel Richard van der Stok via 06-27836200 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR