Er gaat iets moois groeien…

Heb jij ons groeipapier in handen?

Lees hier hoe het werkt

Breng jouw tuin tot leven!


Heb jij ons groeipapier in handen? Wij leggen jou graag uit hoe het groeipapier werkt en hoe jij, door dit groeipapier te gebruiken, bijdraagt aan een betere biodiversiteit in jouw tuin.

Bij BOOT zijn wij dagelijks bezig met duurzaamheid en het creëren en onderhouden van een toekomstbestendige leefomgeving. Zo bestaat dit groeipapier uit 100% biologische, afbreekbare materialen en is er geprint met milieuvriendelijke inkt. Hierdoor blijft er geen afval achter in de grond. Dus haal de stoeptegel(s) maar uit jouw tuin en plaats het groeipapier in de aarde. Elke regendruppel telt en iedere steen minder draagt bij aan bestrijding van hittestress in jouw tuin. Op deze manier zorg jij voor een prettiger en beter leefklimaat in jouw omgeving!

Samen de schouders eronder en werken aan een waardevolle leefomgeving voor nu en later!

 

Hoe werkt groeipapier?


Wanneer jij het groeipapier in de aarde poot, composteert het en ontkiemen de zaadjes bij goede omstandigheden. Vervolgens groeien deze zaadjes uit tot een fleurige mix van zomerbloemen! Hoe jij dit aanpakt? Dat lees jij hieronder.

Hoe zorg je voor het beste resultaat?


Stap 1: Tegel eruit!
Voordat jij het groeipapier gaat potten, verwijder jij eerst (een aantal van) jouw straattegel(s). Kies dé plek waar jij zomerbloemen wilt hebben!

Stap 2: Groeipapier erin
Nu gaan we echt aan de slag! Pak het groeipapier erbij en leg het op de aarde. Vervolgens strooi je er een klein laagje grond overheen (halve centimeter) en druk je het zachtjes aan.

Stap 3: Water geven
Wanneer je het papier geplant hebt, geef je het een flinke scheut water. Het papier moet goed vochtig zijn, maar niet doorweekt. Voor het ontkiemen van de bloemenzaden is het belangrijk om het papier de eerste tien dagen goed vochtig te houden. De bloemenzaden moeten eerst goed losweken uit het papier en het papier moet grotendeels composteren voordat de zaden ontspruiten. Hierbij helpt een zonnig hoekje in jouw tuin zeker mee!

Stap 4: Laat het groeien
Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, blijf je het papier vochtig houden, maar iets minder dan eerst. De spruitjes kunnen namelijk snel verdrinken. Als de plantjes steviger worden, geef je ze af en toe wat water. Net wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

Stap 5: Geniet!
Geniet van een mooie mix van zomerbloemen in je eigen tuin!’

Wist je dat?


Hieronder vind je nog een aantal feitjes waarom groeipapier een goed idee is en hoe jouw (bloemen)tuin bijdraagt aan een toekomstbestendige leefomgeving.

… afvalwater tot 1920 via emmers werd afgevoerd?
… het stedelijk gebied vanaf 1920 verveelvoudigd is in omvang?
… al het water dat vroeger via slootjes werd afgevoerd nu via de riolering gaat?
… de neerslag steeds heftiger wordt door een veranderend klimaat?
… water door verstening niet meer in de bodem kan infiltreren (wegzakken)?
… klimaatverandering als gevolg heeft dat het steeds warmer wordt?
… dit leidt tot ‘hittestress’ bij dieren, planten en mensen?
… versteende tuinen bijdragen aan hittestress?
… de biodiversiteit in steden minimaal is?
… insecten (bijen, hommels, etc.) fors achteruit gaan in aantal?

Waar kunnen wij jou mee helpen?


Heb je vragen?

Bel Lenie-Anne Mosselman via 06-82160974 of stuur een mailtje.