Werkspoorkwartier Utrecht & BOOT

50 jaar nadat de laatste locomotief uit de fabriek rolde op het bedrijventerrein het Werkspoorkwartier, wordt het bedrijventerrein de komende vier jaar getransformeerd tot een toonaangevende vestigingsgebied voor creatieve, circulaire maakbedrijven in Utrecht. De transformatie van Werkspoorkwartier is in volle gang en BOOT werkt hier ook aan mee. Natuurlijk doet BOOT dit project niet alleen. Het project Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied verenigt namelijk gebouweigenaren en -ontwikkelaars met MKB-bedrijven uit de bouw- en maaksector en Utrechtse kennisinstellingen in een ambitieus consortium. BOOT is één van de Consortiumpartners samen met: Erfgoed Werkspoor Utrecht, Eneco, Het Hof van Cartesius, Buurman, Universiteit Utrecht – Copernicus Instituut, Hogeschool Utrecht, HKU en het Utrecht Sustainability Institute.

De werkzaamheden die BOOT binnen dit project uitvoert zijn:

  1. Begeleiding van het onderzoek naar de mogelijkheden van een maximaal duurzame en circulaire parkeervoorziening in het Werkspoorkwartier (locatie en ontwerp);’
  2. Signalering, jaarlijkse benchmark en evaluatie van de circulaire ontwikkeling van de (her)ontwikkelde gebouwen in het Werkspoorkwartier, zoals het Hof van Cartesius en de Werkspoorfabriek, door het kwantificeren én kwalificeren van de materialen op circulariteit;
  3. Benchmarking circulair resultaat van de herinrichting van de Werkspoorhaven (openbare ruimte);
  4. Sourcing van materialen uit circulaire projecten als input voor de Circular Hub;
  5. Beoordeling van de circulaire kansen en ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier.

De doelstelling van BOOT is om de circulariteit van de gebiedsontwikkeling praktisch inzichtelijk te maken. Door een nulmeting uit te voeren en van daaruit de andere circulaire ontwikkelingen te volgen, wordt de circulaire ontwikkeling van het Werkspoorkwartier als gebied gedurende vier jaar mede door de inbreng van BOOT gevolgd en ontsloten.

Het project Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West II, dat gericht is op het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Uitvoering Oktober 2017 - december 2021
Vakgebied Project­management, Infrastructuur,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Ralph van Rees

06-53351275
jr.vanrees@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Bel Ralph van Rees via 06-53351275 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR