Nieuwe duurzame woningen in Amsterdam

Dichtbij het centrum van Amsterdam ligt de Indische buurt. Deze, in Amsterdam Oost gevestigde buurt, is vol gezelligheid en heeft veel (culturele) voorzieningen. In deze buurt staat het bouwblok Senang wat afgelopen tijd volledig vernieuwd is. Ook BOOT is hierbij betrokken met verschillende integrale werkzaamheden.

De Borneostraat
Aan de Borneostraat stond het oude bouwblok Senang uit 1903. Deze is gesloopt en er is een nieuw pand gebouwd met 118 duurzame huurwoningen. Om het oude pand in ere te houden zijn de contouren van het oude pand overgenomen.

BOOT kreeg de vraag om bij dit project om alle werkzaamheden te regelen. Alles behalve de bouw van het gebouw zelf. Dit hield in dat we ons bezighielden met projectmanagement voor de buitenruimte, de sloopvoorbereidingen, de milieukundige begeleiding voor de sanering van het gebouw, de situatiemetingen en de bouwkundige opnames. Maar ook de boven- en ondergrondse infrastructuur en alles wat daarbij hoort.

Uitdagingen
Wat dit project zo uitdagend maakte, is de locatie van de bouwplek. Het is namelijk vlakbij het centrum van Amsterdam. De beschikbare ruimte is beperkt en er loopt een tramlijn langs deze locatie. Dit maakt dat de af- en aanlevering van spullen en de routing van het bouwverkeer een uitdaging was. Aan ons de taak om hier een oplossing voor te bedenken!

Bewonerscontact
Tijdens dit project doorliepen we een intensief traject om de bewoners te informeren. Stap voor stap vertelden we in welke fase we zaten, wat er nog ging gebeuren en wat dat voor hen betekende. Zo is dit project niet alleen van ons, maar van de hele Indische buurt samen!

Duurzaam
Het resultaat van dit project mag er zijn. Er staat een prachtig nieuw pand, een pand dat bijna energieneutraal is. Amsterdam is een gemeente die voorloopt op de landelijke wetgeving betreft de energieprestatienorm (EPC) voor nieuwbouwwoningen. Het pand is dan ook volledig gasloos. De warmte in het gebouw komt van een gezamenlijke warmte-koude-opslag (WKO). Er werd een gezamenlijke kijktuin aangelegd, daarbij is speciaal gelet op biodiversiteit. Ook heeft het pand driedubbel glas en ligt het dak vol met zonnepanelen.

Al met al een project met een fijne samenwerking met de andere samenwerkende partijen, maar ook zeker met de bewoners! En niet helemaal onbelangrijk: met een prachtig resultaat, het nieuwe Senang!

 

Dit project in het kort

Vakgebied Project­management, Begeleiding van bodemsaneringen, Bouwkundige opname,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Fabian Schielein

06-54201284
fd.schielein@buroboot.nl

Advies nodig of meer weten?

Bel Fabian Schielein via 06-54201284 of stuur een mailtje.

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR