Vooronderzoek Bodem

Vooronderzoek Bodem


Onder de Omgevingswet geldt een trapsgewijze benadering voor bodemonderzoeken, waarbij een volgend onderzoek alleen nodig is als de noodzaak daartoe blijkt uit een eerder onderzoek. De eerste fase van een onderzoek betreft een vooronderzoek. 

Doel van dit vooronderzoek is het vaststellen van de (mogelijke) aanwezigheid van verontreinigingen op de onderzoekslocatie en de verwachte milieuhygiënische kwaliteit van de landbodem. Daarnaast dient het milieuhygiënisch vooronderzoek als basis voor de hypothese van het eventueel uit te voeren veld en laboratoriumonderzoek. 

Afhankelijk van het doel van het bodemonderzoek wordt de onderzoeksstrategie bepaald. De redenen om een bodemonderzoek uit te voeren zijn heel divers: eigendomsoverdracht of grondtransactie, vergunning voor bouwactiviteiten, herinrichting van het terrein, civieltechnisch werk, nul- of eindsituatieonderzoek bij een milieuvergunning of het bepalen van de veiligheidsklasse (V&G) voor grondwerkzaamheden. 

De bodemspecialisten van BOOT zorgen ervoor dat de opdrachtgever in het bezit is van alle benodigde informatie en geven advies om het werk mogelijk te maken. 

Andere diensten

Advies nodig?

Bel Laurens Bakker via 06-57719958 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot, Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees, Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter, Directeur HR