Scan van beschadigingen aan stationsgebouw Rijswijk

Doel project

Het stationsgebouw in Rijswijk had behoorlijke beschadigingen. Dit zorgde voor zowel de reizigers als het treinverkeer een gevaar. VolkerRail heeft BOOT de opdracht gegeven om de beschadigingen in kaart te brengen. Om herstel mogelijk te maken van deze beschadigingen moesten deze zo duidelijk mogelijk in beeld worden gebracht. Met dat beeld kunnen de beschadigingen hersteld worden. De uitdaging was om dit te doen terwijl het treinverkeer niet stil zou komen te liggen.

 

Oplossing

De gevel van het stationsgebouw was in dusdanig slechte staat dat de beschadigingen duidelijk in beeld moesten worden gebracht om herstel hiervan mogelijk te maken. Hiervoor hebben we zowel het gebouw als de situatie gescand om een digitaal model van de gevel te kunnen krijgen. Dit hebben we uitgevoerd met onze NavVis en Trimble X7. De scans die hieruit kwamen zijn omgezet naar een geveltekening waarmee de beschadigingen overzichtelijk in beeld zijn gekomen. Met deze tekening kunnen zij aan de slag met de reparatie. Uit de scan is ook een puntenwolk gekomen. Hiermee hebben zij een plan gemaakt voor het plaatsen van de steigers zodat het treinverkeer tijdens de reparatie zo min mogelijk hinder ondervindt.

 

Uitgevoerde werkzaamheden

Met de werkzaamheden die voor dit project zijn uitgevoerd heeft VolkerRail de beschadigingen duidelijk in beeld gekregen en hebben zij een plan kunnen maken voor het plaatsen van de steigers. Hiermee konden ze op een veilige manier de reparaties aanpakken. Om hen dit te bieden hebben wij de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • 3D laserscanning
  • SLAM
  • Uitwerken tot geveltekeningen (door derde partij)
Dit project in het kort

Opdrachtgever VolkerRail
Uitvoering 2024
Vakgebied GEO-informatie, 3D-laserscanning, Situatie-hoogtemetingen & DTM,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Gerard-Jan Bosse

06-13730589
gjf.bosse@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Gerard-Jan Bosse via 06-13730589 of gjf.bosse@buroboot.nl

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR