Rioolscan gemeente Arnhem

Doel project

Wie Arnhem een beetje kent weet dat deze stad niet zomaar een riool heeft. De bijzondere constructie en het formaat maken dat een volwassene er zonder moeite doorheen kan lopen. Het deel waar we voor dit project aan hebben gewerkt, is tussen 1904 en 1908 aangelegd en heeft tot op de dag van vandaag dienstgedaan. Een riool als dit moet natuurlijk goed onderhouden worden. Het doel van de opdracht van de gemeente Arnhem aan BOOT was om een 3D beeld te krijgen van de putten en de aansluitingen van het moerriool. Omdat het riool inmiddels een leeftijd heeft van al ruim 100 jaar, is het niet in al te beste staat meer. De 3D beelden zijn nodig voor een plan van aanpak voor de restauratie.

Oplossing

De oplossing was het maken van een 3D-scan om digitaal een compleet beeld te krijgen van de situatie en de beschadigingen. Hiermee kon de gemeente Arnhem een plan van aanpak maken voor de restauratie. Om dit uit te voeren hebben we de scanner af laten dalen. Zo hebben we het benodigde beeld gekregen van de put en de buis. Deze scans hebben we laten uitwerken naar een 3D beeld met daarop de afmetingen en opmerkelijke schades. Met deze informatie kon de gemeente Arnhem verder werken.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Scannen bovengronds
  • Scannen ondergronds
  • Inmeten paspunten
  • Verwerken van de scans/creëren puntenwolk
  • Inpassen puntenwolk
Dit project in het kort

Opdrachtgever Gemeente Arnhem
Uitvoering Zomer 2023
Vakgebied 3D-laserscanning, GEO-informatie,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Gerard-Jan Bosse

06-13730589
gjf.bosse@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Gerard-Jan Bosse via 06-13730589 of gjf.bosse@buroboot.nl

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR