Nieuwbouw Technologie Centrum Land Leusden

Doel van het Project

Het nieuwe Technologie Centrum Land (TCL) van de Koninklijke Landmacht is een moderne faciliteit voor technisch hoogwaardige, betrouwbare en innovatieve instandhouding, modificaties en beproevingen van het grondgebonden materieel van Defensie. Het nieuwe TCL maakt adaptieve en intensieve samenwerking met kennisinstituten, onderwijs en de industrie mogelijk.

Bij het ontwerp van TCL ligt de nadruk specifiek op de volgende thema’s:

  • veiligheid;
  • gezondheid & welzijn;
  • integraliteit, functionaliteit en efficiëntie;
  • duurzaam & energieneutraal;
  • toekomstbestendig & technologisch hoogwaardig;
  • landschappelijke inpassing;
  • samenwerking.

TCL vormt een onmisbare schakel in de toekomstige onderhoudsketen van Defensie en daarmee voor de inzetgereedheid van de operationele eenheden. Het TCL is van toenemend belang voor het doorontwikkelen van het materieel van Defensie en stelt de verbinding tussen mens en technologie centraal. Het Technologie Centrum Land vervangt in 2028 de gedateerde en niet meer passende huisvesting van de Afdeling Techniek van het Materieellogistiek Commando Land in Leusden.

 

Opdracht: materiaalinventarisatie & sloopvoorbereiding

Het project bestaat uit twee belangrijke onderdelen: de circulaire materiaalinventarisatie en de sloopvoorbereiding van de gebouwen en het terrein. Voordat de verouderde gebouwen gesloopt kunnen worden, is een circulaire materiaalinventarisatie uitgevoerd voor alle twaalf gebouwen en het terrein. Het terrein is in kaart gebracht door onze GIS-specialisten. Deze inventarisatie geeft inzicht in de vrijkomende materialen en biedt mogelijkheden om hergebruik te onderzoeken. Dit draagt niet alleen bij aan de verduurzaming van het project, maar maakt ook duidelijk hoe op een verantwoorde manier met de bestaande gebouwen kan worden omgegaan.

Naast de materiaalinventarisatie zijn de nodige voorbereidingen getroffen voor het sloopplan. Zo zijn onderzoeken uitgevoerd naar de aanwezigheid van asbest en chroom-6. Daarnaast zijn alle benodigde contractstukken verzameld en opgesteld voor de aanbesteding van het sloopwerk door het Rijksvastgoedbedrijf.

Met onze expertise in circulaire sloop voorbereiding zorgen we voor de juiste basis om ruimte te maken voor het te realiseren TCL.

 

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Circulaire materiaalinventarisatie gebouwen
  • Circulaire materiaalinventarisatie terrein in GIS
  • Advies voor hergebruik
  • Onderzoek milieugevaarlijke stoffen: Asbest, chroom-6, Pak
  • Sloopvoorbereiding: Sloopveiligheidsplan, BLVC- plan
  • Contractvoorbereiding: Bestek, kostenraming, V&G plan
Dit project in het kort

Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf
Uitvoering Juli - december 2024
Vakgebied Circulaire sloop,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Bert Hol

06-30279860
e.hol@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Bert Hol via 06‑30279860 of e.hol@buroboot.nl

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR