Herinrichting Franseweg – Elst (U)

De gemeente Rhenen vervangt het riool van de Franseweg te Elst (U). Daarbij wordt de bovengrondse inrichting direct meegenomen. De gemeente had daarover contact met belanghebbenden. Zo is er nu een breed gedragen ontwerp tot stand gekomen. BOOT beoordeelde de diverse ontwerpen voor de herinrichting van de Franseweg op verkeerskundige juistheid.  

Er waren verschillende bijeenkomsten met bewoners. Hieruit werd de nieuwe inrichting voor de diverse kruispunten bepaald. Op basis van de input van de bewoners zijn drie varianten opgesteld voor de Franseweg, zoals te zien is op onderstaande afbeelding.   

 

Toetsing ontwerp 

Deze verschillende varianten zijn beoordeeld op de verkeerskundige juistheid. BOOT keek hiervoor naar de volgende onderdelen: 

  • Juistheid aansluiting Franseweg (30km/u) op 50km/u weg 
  • Inrichting kruispunten 
  • Materialisatie
  • Inrichting wegvakken 

Bekijk hieronder hoe de situatie nu is met daarnaast het nieuwe ontwerp.

Dit project in het kort

Opdrachtgever Gemeente Rhenen
Uitvoering Juli 2019
Vakgebied Infrastructuur, Verkeerskunde,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Joop Hoekstra

06-10539938
j.hoekstra@buroboot.nl

Advies nodig?

Bel Joop Hoekstra via 06-10539938 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR