3D meting fabriek te Nunspeet

Bij de plaatsing van een nieuwe staalconstructie komen veel aspecten kijken. De belangrijkste vraag is: Wat is de beschikbare ruimte voor de nieuwe constructie? Hoe en waar worden de nieuwe kolommen gepositioneerd? En niet onbelangrijk; past het? Al met al zijn het vaak complexe processen waar juiste ruimtelijke informatie niet mag ontbreken.

Voor Viets Staalconstructie heeft team Geo-informatie de inwinning- en uitzetwerkzaamheden verzorgd voor het realiseren van een nieuwe staalconstructie. Met de inzet van de 3D laserscanner is het mogelijk geweest om uit één bron continue informatie op te halen voor het complete ontwerpproces. Naast inzet van een 3D laserscanner is een Total Station ingezet om alles nauwkeurig in kaart te brengen.

Het nieuwe ontwerp is gecheckt op aanwezige knelpunten vanuit de meting. Deze nauwkeurige meting vormde tevens de basis voor alle uitzetwerkzaamheden, waarbij de vloerankers, de dak doorvoering en boorankers op hoogte zijn uitgezet.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Viets Staalconstructie
Uitvoering Februari 2015 - april 2015
Vakgebied GEO-informatie, Bouwmaatvoering & uitzetwerk, 3D-laserscanning,

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR