Circulair sloopplan

Circulair sloopplan


Voordat er gestart kan worden met slopen van een sloopobject, stellen wij een sloopplan op. Het circulaire sloopplan van BOOT bestaat uit een materialeninventarisatie, sloopadvies en sloopbestek. Uit de materialeninventarisatie komt naar voren hoe het sloopobject is gebouwd, uit welke materialen het object bestaat en of eventuele gevaarlijke en/of milieuvervuilende materialen aanwezig zijn. Denk daarbij aan asbest of chemische materialen. Aan de hand van de grondstoffen- en materialeninventarisatie geven wij het circulair sloopplan vorm. Hierin vermelden wij welke materialen zijn te hergebruiken en welke materialen nog winstgevend zijn om te demonteren. In overleg met de opdrachtgever besluiten wij welke materialen gedemonteerd moeten worden voor hergebruik en hoe eventuele milieuvervuilende stoffen verwijderd moeten worden. Met deze informatie stellen wij het sloopbestek op. In het sloopbestek vermelden wij precies hoe het sloopobject gesloopt moet worden en welke materialen worden gebruikt voor hergebruik. De voorbereidingen van een sloopobject gebeurt bij BOOT altijd vanuit een circulair oogpunt.

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot, Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees, Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter, Directeur HR