Circulair (ver)bouwen: van stoffig complex naar hip kantoor

Direct terugkijken

Circulair (ver)bouwen: van stoffig complex naar hip kantoor

Hoe transformeer je een stoffig complex naar een hip kantoor – en dat alles op circulaire wijze? Hoe krijg je hiervoor de handen op elkaar van zowel de opdrachtgever, de architect, de sloper als de bouwer? Donderdag 4 februari gaven diverse betrokken partijen tijdens een rond-de-tafel gesprek inzicht in de realisatie van dit circulaire project en welke kansen en uitdagingen hierbij komen kijken.

Ingenieursbureau BOOT kocht een tijd geleden een bestaand complex met als doel om hier een mooi kantoorgebouw van te maken. Om dit te realiseren, renoveert BOOT momenteel haar kantoorpand met circulaire materialen. Een proces waarbij de betrokkenen afwijken van de bekende weg en vooruitkijken naar hoe we op een andere, duurzame manier met materialen kunnen omgaan. Een uitdagend proces, want hoe zorg je ervoor dat alle circulaire puzzelstukjes op hun plek vallen?

Erick Wuestman (Expert Circulaire Economie, KplusV) ging hierover in gesprek met de betrokken partijen:

  • Kees Boot – BOOT, opdrachtgever van het project;
  • Susanne Bakkenist – Studio Spacemonkey, interieurarchitect;
  • Arend van de Beek – Lagemaat, circulair sloper;
  • Simon Wijnsma – Davelaar, aannemer;
  • Peter Kreukniet – Stichting Insert, programmamanager circulair.

De hamvraag tijdens dit webinar was: hoe komen de betrokken partijen samen tot een geslaagd circulair project en tegen welke kansen en uitdagingen lopen zij aan? Op welke manier verschilt deze werkwijze van een traditioneel, lineair proces? Tijdens dit gratis webinar nemen zij jou mee door deze circulaire reis en geven zij tips en tops voor een dergelijk project. Heb je het gemist of wil je het nog eens terugkijken? Bekijk het hier!

Dit webinar is een initiatief van Stichting Insert en BOOT.