Laatste Nieuws

Voedselpakketten voor een muziekschool in Oekraïne

woensdag 6 mei 2020

BOOT helpt vanuit de stichting BOOT Development Foundation mensen in Oost-Europa. En dat is hard nodig. Deze mensen leven veelal onder erbarmelijke omstandigheden. Binnen ons team hebben wij veel kennis over het veilig en goed inrichten van de buitenruimte. Deze kennis zetten wij in om de leefomgeving van onze medemens te verbeteren. Van goed werkende riolering tot een veilige speelplek voor schoolkinderen.

Voedselpakketten voor een muziekschool in Shargorod
De coronacrisis raakt bijna iedereen in de wereld. Ook in Oekraïne zijn de gevolgen van de coronacrisis merkbaar. Jaarlijks reist een deel van de collega’s vanuit de stichting naar onder andere naar dit land om de contacten te onderhouden en te kijken waar nog extra hulp geboden kan worden.

In 2019 bezochten wij een muziekschool in Shargorod, midden Oekraïne. Nu kregen wij het signaal dat er op die school voedseltekorten zijn door de huidige situatie. Via het programma ‘Meals on Wheels’ hebben we aan alle 115 leerlingen van deze school een voedselpakket gegeven. Hieronder een impressie van hoe de pakketten in ontvangst zijn genomen. Daar doen we het voor!