Laatste Nieuws

Terugkoppeling webinar | Is jouw kantoor al klaar voor de toekomst

vrijdag 16 april 2021

De Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal organiseerde op 1 april in samenwerking met de gemeente een webinar. Het webinar was speciaal voor Veenendaalse ondernemers met als centraal thema de label-C verplichting voor kantoren.

Energielabel C kantoren voor 2023
Alle gebouwen in Nederland moeten bij verkoop, verhuur of oplevering een energielabel hebben, ook kantoren en andere bedrijfspanden. Dat is al langere tijd verplicht. Zonder energielabel is het niet toegestaan om een gebouw te verkopen of van huurder te wisselen.

Vanaf 2023 is minimaal een energielabel C verplicht voor ieder kantoor groter dan 100 m². Voldoet het gebouw niet aan deze eis, dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor worden gebruikt. Dit is een landelijke verplichting, onderdeel van het Bouwbesluit 2012.

Verduurzamen in coronatijd
Er komt in deze coronatijd veel op ondernemers af. Het verduurzamen is dan misschien niet het eerste waaraan gedacht wordt. Maar met circa 50 aanmeldingen voor het webinar blijkt er wel degelijk interesse in de mogelijkheden van duurzaamheid.

‘Op deze manier kunnen we niet doorgaan. Als we zo doorgaan als samenleving dan zijn we de aarde in een hoog tempo aan het opgebruiken, zowel qua energie als qua grondstoffen’, aldus Marco Verloop (wethouder gemeente Veenendaal).
De Gemeente Veenendaal is er voor de Veenendaalse ondernemers om hen te informeren over de mogelijkheden van verduurzaming.

Daarom duurzaam
Duurzaamheid wordt steeds logischer en onderdeel van goed ondernemerschap. Tegelijkertijd zie je ook dat de overheid de verwachtingen in de vorm van regelgeving hierop steeds strakker aanhaalt. ‘Tijd om dus in actie te komen en te zorgen voor een betere wereld voor nu en voor de toekomst!’, aldus Joost Straat (INNAX).

Maak verduurzamen leuk!
‘Het is allemaal mogelijk en niet moeilijk, maar het vraagt wel tijd. Het is zo 2023, je hebt deze tijd echt nodig. We zijn begonnen met het laten uitvoeren van een quick-energiescan. Zo hebben we snelle energiebesparingen (winst) gepakt en maatregelen voor op de langere termijn vastgesteld.

Maar maak het vooral ook leuk! Geld uitgeven als ondernemer is vaak niet leuk. Maar de besparingen leveren vaak juist ook geld op. Daarnaast delen we wat we doen met onze medewerkers en klanten door o.a. onze dashboards’. Aldus Kees Boot (BOOT).

Gratis vrijblijvend advies bij het energieloket
Het energieloket ondersteunt u met advies en wijst u de weg naar eventuele subsidies. Teun van Roekel staat klaar om u van een gratis en onafhankelijk advies te voorzien. Teun is bereikbaar via energieloket@veenendaal.nl of 06 1073 1261.

Webinar gemist?
Met het webinar hebben we een mooi zetje willen geven aan het concreet realiseren van onze voornemens voor betere wereld. Voor nu en voor de toekomst!

U kunt het via deze link terugkijken: https://my.demio.com/recording/0YDX811e