Laatste Nieuws

Het verhaal van Joey van Kuijck

maandag 12 april 2021

Adviseur GEO-informatie
27 jaar, verloofd. 

Houdt van schilderen, gitaar spelen, schaken en wandelen.

Hoe ben je bij BOOT gekomen?
“Mijn contract bij mijn vorige werkgever liep af waardoor ik op zoek ging naar wat anders. Ik ben toen nagegaan met wie wij zaken deden of gedaan hadden, en daar kwam BOOT voorbij. Na een check op de website van BOOT heb ik een open sollicitatie ingediend omdat er geen vacature was die mij op dat moment aansprak. Na twee gesprekken kreeg ik een arbeidscontract aangeboden.”

Wat is kenmerkend aan BOOT?
“Kenmerkend aan BOOT is de diversiteit in disciplines met een reeks verschillende mensen die eraan werken. Het zijn eilandjes die samen BOOT vormen. Een leuke mix van mensen en diensten wat maakt dat het een mooi bedrijf is om te werken.

Wat BOOT ook kenmerkt is de betrokkenheid. Bijvoorbeeld met Pasen zijn een aantal collega’s langs alle medewerkers gereden om een aardigheidje te brengen. Die waardering is mooi. Dat geldt overigens ook voor de manier waarop de eigenaar naar de organisatie kijkt. Hij kan er straks voor kiezen ‘de toko’ te verkopen, maar kiest ervoor richting een coöperatie toe te gaan waar medewerkers eigenaar worden. Ik vind dat een mooi gedachtegoed.”

Wat maakt je baan als adviseur GEO-informatie zo leuk?
“Ik werk veel met geografische informatie systemen. Ik vind het leuk om van een setje punten en lijnen een webapplicatie te bouwen zodat het voor mensen zichtbaar wordt hoe het zit. Daarnaast krijg ik daarin veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

In grote lijnen kan ik zelf uitzoeken welke projecten ik wel of niet draai. Die combinatie maakt mijn werk leuk!”

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?
“Meestal ben ik (buiten Corona) rond 9 uur op de zaak. Afhankelijke van files. Dan pak ik koffie en maak ik hier en daar even een praatje met m’n directe collega’s. Daarna registreer ik mijn uren van de dag ervoor en check ik mijn mail. Vervolgens werk ik mijn planning af en boor ik eventueel nieuwe bronnen aan waar ik werk uit kan putten. Dit doe ik door hier en daar koffie te leuten. Bij deze gesprekjes hoor ik welke projecten er lopen en zie ik mogelijkheden zoals bijv. een applicatie voor klanten en collega’s die buiten kunnen inventariseren voor Geo, Civiel en water. Na de inventarisatie kunnen zij hun werk visueel bewonderen op een online kaart. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:” https://boot.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=a5234e71502c4e76ba61d8f095aa11e0

Wat spreekt je aan in de wereld van de GEO-informatie?
“GEO-informatie is allesomvattend. Ik ben er ooit mee begonnen door archeologische data in Rome in te winnen en te verwerken. Daarna ben ik hetzelfde gaan doen, maar dan voor explosieven. En nu doe ik het voor rioolstelsels en boomlocaties. Alles wat je ziet kun je omzetten tot een punt, lijn op vlak op een kaart en daar kan ik wat mee. Als jij ergens loopt en een boom ziet, kan ik zeggen; “dit is een puntobject. Dat noem ik een boom”. Aan die boom kan ik weer gegevens koppelen zoals bijv. de boomsoort, de lengte en breedte, de kroon, of deze gekapt mag worden of dat het een monumentale boom is etc. Zo heb je alle informatie op de juiste plek.

Je kunt het vergelijken met het vouwen van een berg handdoeken. In het begin is het een zooitje, maar als alles gevouwen en gesorteerd is heb je weer overzicht en ziet het er een stuk beter uit.”

Heb je een leuke anekdote over BOOT?
“Bij BOOT werd er een nieuwe parkeerplaats aangelegd waar o.a. de elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Omdat circulariteit voor BOOT een belangrijk thema is wilden we voor de aanleg ervan graag tweedehands klinkers gebruiken. De aannemer had de wens voor tweedehands klinkers iets anders geïnterpreteerd (goedkoper) en kwam op gegeven moment enthousiast met het bericht dat hij voor hetzelfde geld nieuwe klinkers op de kop kon tikken…

Jammer van de moeite, die deal ging niet door ;-)”

Op welke manier is circulariteit met GEO verbonden?
“Er zit een duidelijk verband tussen beide. Voorbeeld: met collega’s van BOOT en Insert (collectief voor hergebruik van bouw-, civiele en groene materialen) zijn we de buitenruimten aan het inventariseren om te kijken of we de stenen, bandjes, stoeptegels en lantarenpalen een tweede leven kunnen geven in een ander deel van de stad.”

Op welk project ben je het meest trots waaraan je meewerkte? En waarom?
“Dat zijn twee projecten, waar ik overigens nog steeds aan werk. Dit is voor de Wageningen Universiteit en Zorggroep ’s Heeren Loo. Wat mij trots maakt is dat we daar iets doen wat wij nooit eerder gedaan hebben, namelijk: het meedenken in en ontwikkelen van een applicatie om het beheer van complete terreinen (van honderden hectare) beter te kunnen uitvoeren. Een prachtige uitdaging waar ik met liefde aan werk.”

Wat wil je nog bereiken binnen BOOT?
“Ik wil vooral doorgaan met mooie projecten zoals hierboven genoemd en dat de standaard maken. Daarnaast wil het algehele niveau hoger tillen, zeker op gebied van GEO-informatie; daar is nog veel te winnen.”