Laatste Nieuws

Duurzame renovatie van het stadskantoor in Roosendaal

donderdag 1 oktober 2020

Duurzame renovatie van het stadskantoor in Roosendaal

Het stadskantoor in Roosendaal is toe aan een grondige renovatie. Het gebouw is oud en moet gebruiksvriendelijker en energiezuiniger worden. De gemeente Roosendaal wil dat het project duurzaam verloopt. Daarom worden de materialen die vrijkomen opgeslagen en later hergebruikt. Alleen de betonconstructie van het gebouw blijft overeind. Om inzichtelijk te maken welke materialen er vrijkomen, maakte BOOT een materialen- en stoffeninventarisatie. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk materialen opnieuw te gebruiken in het gebouw. Wanneer ze niet toegepast kunnen worden in het gerenoveerde stadskantoor krijgen de materialen een andere bestemming.

Sommige materialen worden wel toegepast in het gebouw, maar op een andere manier. Een voorbeeld hiervan zijn de plafondplaten die niet meer gebruikt kunnen worden als plafondplaten. Ze worden vermalen om vervolgens te gebruiken als akoestische beplating in het stadskantoor. Zo wordt er ook gekeken of de kozijnen hergebruikt kunnen worden als vloer in het stadhuis. Dit idee wordt uitgeprobeerd door van een aantal kozijnen een stukje vloer te maken. Zo wordt er in dit project een stapje extra gezet om zoveel mogelijk materialen een nieuw leven te geven.

BOOT adviseert, begeleidt en houdt toezicht op de circulaire sloop van het project. Dit houdt in dat we onder andere toezicht gehouden wordt op de sloopaannemer en de materialen en we controleren de veiligheid van de werkzaamheden. Het sloopmanagement loopt door totdat het pand volledig gestript is. Samen gaan we voor een duurzame renovatie van het stadskantoor Roosendaal.