Laatste Nieuws

Circulaire buitenruimte bij BOOT

maandag 16 september 2019

Afgelopen periode kreeg het gebied rondom het kantoor van BOOT een metamorfose. BOOT kocht een stuk grond naast het pand om daarmee in extra parkeerbehoefte te voorzien. Bij de (her)inrichting van het terrein hield BOOT onder andere rekening met biodiversiteit, vergroening, waterberging en –infiltratie.

Zo kozen wij bijvoorbeeld voor grasparking in plaats van bestrating. Een grasparking zorgt voor natuurlijke infiltratie van het regenwater. Daarnaast is er een waterberging geplaatst onder de parkeerplaatsen. Hier wordt het regenwater tijdelijk opgeslagen en daarna zakt het geleidelijk de grond in. Een voordeel van waterberging is dat in tijden van extreme regen, schade aan woningen, bedrijfspanden en infrastructuur wordt voorkomen.

De bomen die vrij komen bij het nieuwe parkeerterrein zijn verplant naar een andere plek op het terrein om daar verder te kunnen groeien. Deze bomen zorgen voor schaduw en verkoeling en zijn een schuilgelegenheid voor vogels. Verder zijn de gevels van het pand voorzien van stalen kabels zodat klimplanten langs de gevels kunnen groeien. Tot slot plaatsten wij oplaadpalen voor elektrische auto’s. De eerste stappen richting een duurzame omgeving zijn gezet, maar wij zijn nog lang niet klaar!