Laatste Nieuws

BOOT partner Madaster

dinsdag 29 mei 2018

Nederland, Utrecht – 29 mei – Vandaag heeft ingenieursbureau BOOT een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services en levert daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van Madaster. Madaster is een onafhankelijk publiek platform waardoor materialenpaspoorten worden gegenereerd met als doel wereldwijd afval te elimineren. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en wordt ontwikkeld door Madaster Services onder toezicht van de Madaster Foundation.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

“Dankzij samenwerkingen met relevante partijen als BOOT wordt de adoptie van materialenpaspoorten gestimuleerd. Zo kunnen gebruikers van het Madaster platform via BOOT advies ontvangen rondom renovatie, herinrichting of circulaire sloop van hun object (gebouw of infra), waardoor gebouweigenaren betere keuzes kunnen maken voor het waardebehoud van hun vastgoed en materialen. De functionaliteiten van Madaster en de expertise van BOOT worden door deze samenwerking aan elkaar gekoppeld.” Martijn Oostenrijk, directeur Madaster Services

“Bij BOOT zijn we enthousiast over de ambitie van Madaster! Sinds een jaar zijn we Kennedy van Madaster en daarmee betrokken vanaf het begin. Door nu het partnerschap aan te gaan, zetten we de volgende stap in onze samenwerking: we gaan samen aan de slag met projecten! BOOT voert heel concreet circulaire projecten uit, bijvoorbeeld voor het Rijksvastgoedbedrijf, voor gemeentes en ook voor bedrijven. We praten niet alleen over circulariteit maar zorgen er voor dat materialen hun identiteit behouden en weer opnieuw worden toegepast.” Jaco Poppe, commercieel manager BOOT

OVER DE MADASTER FOUNDATION
De Madaster Foundation is een Nederlandse non-profit stichting met ANBI status met als doel afval te elimineren. De foundation bestaat uit vertegenwoordigers van meerdere sectoren van de economie. De Madaster Foundation bevordert, beheert en stimuleert de ontwikkeling van materialenpaspoorten via het Madaster-platform voor bestaande en nieuwe gebouwen wereldwijd.

OVER BOOT
BOOT organiserend ingenieursburo BV is een middelgroot ingenieursbureau met een sterke focus op de ontwikkeling van de circulaire economie in Nederland. BOOT werkt voor overheden, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en bedrijven en levert integrale advies- en managementdiensten. BOOT is actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied: bouw, mobiliteit, water, milieu, veiligheid, sport en recreatie. BOOT doet dit betrouwbaar en betrokken!

Terug naar overzicht

Ralph van Rees

Stuur een mailtje

Bel 06-53351275