Laatste Nieuws

Webinar circulair (ver)bouwen: van stoffig complex naar hip kantoor

Buro Boot nieuwsbericht
vrijdag 22 januari 2021

Op donderdag 4 februari van 15:00 tot 16:00 uur geven de diverse betrokken partijen tijdens een rond-de-tafel gesprek inzicht in de realisatie van dit circulaire project en welke kansen en uitdagingen hierbij komen kijken.

Ingenieursbureau BOOT kocht een tijd geleden een bestaand complex met als doel om hier een mooi kantoorgebouw van te maken. Om dit te realiseren, renoveert BOOT momenteel haar kantoorpand met circulaire materialen. Een proces waarbij de betrokkenen afwijken van de bekende weg en vooruitkijken naar hoe we op een andere, duurzame manier met materialen kunnen omgaan. Een uitdagend proces, want hoe zorg je ervoor dat alle circulaire puzzelstukjes op hun plek vallen?

Erick Wuestman (Expert Circulaire Economie, KplusV) gaat hierover in gesprek met de betrokken partijen:

  • Kees Boot – BOOT, opdrachtgever van het project;
  • Susanne Bakkenist – Studio Spacemonkey, interieurarchitect;
  • Arend van de Beek – Lagemaat, circulair sloper;
  • Simon Wijnsma – Davelaar, aannemer
  • Peter Kreukniet – Stichting Insert, programmamanager circulair.

De hamvraag tijdens dit webinar is: hoe komen de betrokken partijen samen tot een geslaagd circulair project en tegen welke kansen en uitdagingen lopen zij aan? Op welke manier verschilt deze werkwijze van een traditioneel, lineair proces? Tijdens dit gratis webinar nemen zij jou mee door deze circulaire reis en geven zij tips en tops voor een dergelijk project. Ben jij erbij? Meld je dan snel aan. Van harte welkom! Een aantal dagen voor aanvang ontvang je een link om het webinar te volgen.

Dit webinar is een initiatief van Stichting Insert en BOOT.