Laatste Nieuws

Slimme bandenpomp voor Veenendaal

woensdag 22 februari 2017

Rijdt u rond in een auto waarvan de banden de juiste spanning hebben? De kans is groot dat u het antwoord niet weet of moet ontkennen. Zelfs na het gebruik van oppompapparatuur bij tankstations rijdt maar liefst zestig procent van de Nederlandse automobilisten met te zachte banden rond. Vanaf nu kunt dit probleem echter verhelpen door gratis gebruik te maken van de duurzame en slimme Bandenpomp van BOOT.

Stichting Band op Spanning
De Stichting Band op Spanning heeft onderzoek gedaan naar de bandenspanning van autorijdend Nederland. Veel mensen halen bij het oppompen lucht uit de band in plaats van toe te voegen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Dit heeft te maken met de warmte van de band. Onderspanning resulteert in extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. Band op Spanning heeft met de Slimme Bandenpomp een oplossing bedacht en gerealiseerd. BOOT wil dit duurzame initiatief steunen en heeft daarom een gebruikersovereenkomst gesloten met de stichting. Medewerkers van ons kantoor, omwonenden of voorbijgaand verkeer kunnen nu op ieder moment gebruik maken van de pomp die voor ons kantoor aan de Plesmanstraat in Veenendaal staat.

Hoe werkt het?
De slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal, werkt geheel op zonne-energie en is gratis te gebruiken. Door de invoer van het kenteken op het touchscreendisplay is gelijk te zien wat er tijdens het gebruik gebeurt. Na afloop ziet de automobilist de besparingen in euro’s, brandstof en uitstoot. Het systeem is erg eenvoudig, wat stimuleert zelf (vaker) de spanning te controleren.

Pompen loont!
De opbrengt van goed gevulde banden is erg groot. Onderstaande tabel is afkomstig van de site van Stichting Band op Spanning en laat zien dat structurele controle van de bandenspanning loont. De financiële en duurzame kant is niet de enige motivatie. Omdat banden minder snel slijten en de remweg korter is, voorkomen we samen ongelukken. Al deze positieve effecten zijn op een snelle en makkelijke manier te realiseren. BOOT hoopt dan ook dat veel automobilisten gebruik zullen maken van deze mogelijkheid!

Meer informatie over de slimme Bandenpomp:

www.bandopspanning.nl

Terug naar overzicht