Circulair slopen van het Dijkzigt

Het circulaire gedachtengoed is niet meer weg te denken bij BOOT. De projecten worden gedaan vanuit de gedachte; hoe zorgen we ervoor dat we minder (sloop)-afval produceren en optimaal gebruik maken van bouwmaterialen die vrijkomen uit een sloopproject. BOOT is dé specialist als het gaat om circulair slopen. Hoe doen we dat? Een mooi voorbeeld is de sloop van het Dijkzigt. Het Dijkzigt ziekenhuis is een onderdeel van het Erasmus MC in Rotterdam. Door de bouw van een nieuw gebouw op het bestaande ziekenhuisterrein, komt er in mei 2018 75.000 m2 vastgoed vrij, dat grotendeels gesloopt wordt. Hieronder valt o.a. het oude ‘Dijkzigt’ en de ‘Zusterflat’. Het Erasmus MC heeft de wens om circulair te slopen.

Uit de aanbesteding blijkt dat BOOT binnen dit slooptraject verantwoordelijk is voor:

  • Het advies uit brengen bij de voorbereiding en de uitvoering van het sloopproject.
  • De directievoering en toezichthouden tijdens het sloopproject.

Om te zorgen dat de vrijgekomen materialen uit het sloopproject opnieuw ingezet kunnen worden wordt er een digitaal materialen paspoort gemaakt. Het materialen paspoort is een initiatief van het Madaster. Het doel van Madaster is om afval te elimineren en de vrijgekomen materialen een identiteit te geven. Door in het paspoort aan te geven wat de kwaliteit is van de materialen, de locatie en de financiële waarde, is het makkelijker om deze materialen in de toekomst in te zetten bij een nieuw bouwproject.

Onderstaande afbeelding geeft weer wat er gesloopt wordt en wat wordt gerenoveerd. Rood is slopen en blauw is renoveren.

Klik hier voor de Algemene informatie over het sloopproject

Terug naar overzicht

Dit project in kaart

Bekijk alle projecten op de kaart

Dit project in het kort

Opdrachtgever: Erasmus MC

Uitvoering: april 2018 - december 2022

Vakgebied:

Contactpersoon

Ralph van Rees
Projectleider Circulaire Sloop

Tel: 0318 - 247270
Mob. tel.: 06-53351275

Ralph van Rees

Neem contact op met Ralph van Rees