Asbestinventarisatie Mitros Utrecht

Mitros is een woningstichting met circa 31.000 woningen in eigendom en beheer in de regio Utrecht. Ongeveer 24.000 woningen daarvan zijn voor 1994 gebouwd, wat betekent dat er asbest gebruikt kan zijn bij de bouw ervan. In opdracht van Mitros voert BOOT asbestinventarisaties uit in deze woningen.

Gemiddeld vijftien keer per week gaan de inspecteurs van BOOT op pad. Meestal onderzoeken ze de zogenaamde mutatiewoningen, woningen die binnen afzienbare tijd van huurder zullen wisselen. In deze tussenfase knapt de woningbouwvereniging de woning waar nodig op. Omdat de inspecteurs in een lege woning makkelijker kunnen inventariseren is het gelijk een uitstekende gelegenheid om de eventuele aanwezigheid van asbest in kaart te brengen

Prettige samenwerking

De flinke ervaring die BOOT inmiddels met deze opdrachtgever heeft opgebouwd is erg positief. Wederzijds vertrouwen en een open communicatie zorgen voor een snelle en goede afhandeling van de onderzoeken. Wanneer er onderzoek gedaan wordt in bewoonde woningen, zijn bewoners altijd goed op de hoogte gebracht door de vereniging. Onze inspecteurs leggen daarbij altijd graag uit aan de bewoners wat ze doen. Door hun kennis en ervaring kan BOOT een veilige inspectie garanderen.

Terug naar overzicht

Dit project in kaart

Bekijk alle projecten op de kaart

Dit project in het kort

Opdrachtgever: Mitros Utrecht

Uitvoering: juni 2013 - juni 2017

Vakgebied: Asbestonderzoek & advies

Contactpersoon

Bob Mourik
Teammanager Asbest & Bodem

Tel: 0318-247254
Mob. tel.: 06-31574946

Bob Mourik

Neem contact op met Bob Mourik