Asbestinventarisatie Kanaleneiland, Utrecht

Het project betreft vijf portiekflats met garages, bergingen en het direct aangrenzende buitenterrein. De verrichte diensten bestaan samengevat uit: onderzoek, advies en voorlichting tijdens, na en naar aanleiding van een landelijk bekende asbestcalamiteit.

Tijdens renovatiewerkzaamheden is een asbestbesmetting ontstaan met amosiet. Door BOOT zijn zeer diverse werkzaamheden verricht die enerzijds betrekking hebben op een feitelijk onderzoek naar de exacte situatie van aanwezige asbesthoudende toepassingen en anderzijds gericht op goed inzicht in al het aanwezige asbest in de flats, met als doel saneren dan wel goed beheren en informeren van de bewoners. Naast de inventarisatie van de gebouwen zelf is ook het buitenterrein onderzocht waarbij het met name gaat om tuinen, steigers en verhardingen.

De complexiteit van het project werd vooral bepaald door unieke asbesthoudende toepassingen, de grote hoeveelheid werkzaamheden die in korte tijd uitgevoerd dienen te worden en de impact van zowel de uitvoering en resultaten van het onderzoek op de bewoners.

De werkzaamheden vonden plaats in een woonomgeving waar de nodige afstemming gevraagd werd qua planning en communicatie. Tevens werd overlast voor en de invloed op de omgeving zo beperkt mogelijk gehouden.

De opgedane ervaringen rond communicatie, kwaliteit en advies zijn één op één van toegevoegde waarde voor asbestinventarisaties van woningen van deze opdrachtgever.

Terug naar overzicht

Dit project in kaart

Bekijk alle projecten op de kaart

Dit project in het kort

Opdrachtgever: Mitros

Uitvoering: december 2012 - december 2013

Vakgebied: Asbestonderzoek & advies

Contactpersoon

Bob Mourik
Teammanager Asbest & Bodem

Tel: 0318-247254
Mob. tel.: 06-31574946

Bob Mourik

Neem contact op met Bob Mourik