Verkeerskundig ontwerp herinrichting Hendrik-Ido-Ambacht

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuwe visie opgesteld voor de Antoniapolder. Hierin is de ontsluitingsstructuur grondig aangepast. Een onderdeel daarvan is de aanleg van een nieuwe Verlengde Antoniuslaan. Dit alles moet bijdragen aan een snellere doorstroming van het verkeer van en naar de A15. In 2013 sloot BOOT zich aan bij dit grote herinrichtingsproject.

Verkeerskundige berekeningen

De opdracht van BOOT: ontwerp de Verlengde Antononiuslaan en een deel van de Veersedijk en Nijverheidsweg. Maak daarnaast de verkeerskundige gevolgen van deze ontwerpen inzichtelijk. Er lagen al wat eerste modellen en prognoses toen Joop Hoekstra, gediplomeerd verkeerskundige bij BOOT, zich over de ontwerpen boog. Aan de hand van alle beschikbare informatie berekende hij de consequenties voor het verkeer. Na een eerste voorlopig ontwerp werkte hij dit samen met de andere betrokkenen medewerkers van BOOT uit tot een definitief ontwerp.
De modellen die hij maakte omvatten:

  • Controle mogelijke manoeuvres
  • Controle statische berekeningen met behulp van omniX voor de capaciteit van de kruispunten

Ontwerp en advies.

Het samenspel tussen technisch ontwerp en onderbouwd verkeerskundige analyse verliep erg succesvol. De lijnen binnen ons ingenieursbureau zijn kort en het projectteam heeft verstand van zaken. Op die manier konden en kunnen we de opdrachtgever hoogwaardig en volledig advies geven.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
Uitvoering september 2013 - juli 2017
Vakgebied Verkeerskunde,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Joop Hoekstra

06-10539938
j.hoekstra@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Bel Joop Hoekstra via 06-10539938 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR