Snelheidsonderzoek Beekweide Renswoude

In 2007 is de gemeente Renswoude begonnen met de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Beekweide. Vanuit de bewoners kwamen klachten over de gereden snelheid binnen de woonwijk. Nadat de gemeente een eerste snelheidsmeting had verricht werd BOOT gevraagd om mee te kijken en advies te geven.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie zijn er aanvullende snelheidsmetingen verricht. Daarnaast is de gehele wijk, inclusief snelheidsremmende maatregelen, in kaart gebracht. Na het verzamelen van deze data is gekeken hoe de wijkinrichting is ten opzichte van wat de norm (ASVV) voor deze wijk voorschrijft. In samenhang met de verkregen data uit de snelheidsmetingen is een advies opgesteld. In dit advies staat welke aanpassingen in de wijk gedaan moeten worden om het gedrag van de automobilist te beïnvloeden.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Gemeente Renswoude
Uitvoering Februari 2018 - mei 2018
Vakgebied Verkeerskunde,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Joop Hoekstra

06-10539938
j.hoekstra@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Bel Joop Hoekstra via 06-10244272 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR