Situatie- hoogtemeting Koningsdaal-noord, Nijmegen

Voor het project in Brugkwartier-Noord heeft team Geo-informatie een situatie- hoogtemeting uitgevoerd. Deze meting vormt de basis voor de verdere uitwerking van het civieltechnische ontwerp.

In het plangebied is een diepriool aanwezig die in verbinding staat met een pompgemaal. Bij veel regen wordt het water via het diepriool afgevoerd. Voor de ontwikkeling in het plan is het nodig om de strengen in kaart te brengen.

Het inmeten van het diepriool in Nijmegen kan een complexe operatie zijn, zeker met een diepte van 9 meter. Het treffen van diverse maatregelen is dan ook noodzakelijk. Denk aan afzuiging en veiligheidsmaatregelen. Daarbij zijn de gevolgen niet te overzien als het diepriool zomaar gebruikt wordt.

De inzet van de 3D Laserscanner biedt flexibiliteit zonder risico’s. Vanaf de bovenkant van het diepriool hebben we de laserscanner 9 meter laten zakken. Hierdoor is het mogelijk geweest om de ligging, diameter en hoogteligging te bepalen van het bijna onmeetbare diepriool.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Ontwikkelingsbedrijf Waalfront C.V.
Uitvoering april 2015 - april 2015
Vakgebied Bodemonderzoeken, Saneringsbestekken en aanbestedingen, Begeleiding van bodemsaneringen, Bodem, GEO-informatie,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Peter van der Kruk

06-13160738
pb.vanderkruk@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Bel Peter van der Kruk via 06-13160738 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR