Herinrichting Verlengde Antoniuslaan Hendrik-Ido-Ambacht

Het verkeer in Hendrik-Ido-Ambacht neemt toe. Om de doorstroming te bevorderen heeft de gemeente besloten delen van de Antoniapolder opnieuw in te richten. BOOT voerde diverse werkzaamheden uit om dit voor elkaar te krijgen.

De Nijverheidsweg en Veersedijk moeten ontlast worden als doorgangsweg van en naar de A15. Het Noordeinde is aangelegd met als doel deze functie over te nemen. BOOT pakte in dit grote project verschillende (civieltechnische) werkzaamheden op:

Bijzonderheden

Het project was uitdagend en divers. Alle geplande maar ook ongeplande en bijzondere situaties hebben een efficiënte aanpak nodig:

  • De verlengde Antoniuslaan doorkruist een dijklichaam.
  • Dat vraagt om nauwkeurige berekeningen.
  • Diverse werkzaamheden rondom de Antoniuslaan moesten tijdens en na elkaar uitgevoerd worden. Dit heeft veel verkeerskundige gevolgen voor de omgeving.
  • De vele betrokken bij dit project hebben allemaal hun eigen inbreng en belangen waar we recht aan wilden doen.
  • We hebben verkeerskundig advies gegeven voor het hele gebied. Dit was belangrijk omdat er ook veel bedrijven aan de Nijverheidsweg gevestigd zijn die ook na de afronding van de werkzaamheden optimaal bereikbaar wilden blijven.

Meerwaarde BOOT

De meerwaarde van BOOT zit in ons complete pakket: binnen onze organisatie is veel kennis en expertise aanwezig die we met elkaar kunnen combineren. Dit is een voordeel voor de opdrachtgever, omdat veel informatie zodoende gebundeld en snel beschikbaar is. Ook gaan overleg en werkzaamheden sneller. We schrijven bestekken van hoge kwaliteit en kunnen de opdrachtgever van begin tot einde van dienst zijn in voorbereiding, uitvoering, advisering, begeleiding en oplevering.

In Hendrik-Ido-Ambacht hebben we al meerdere projecten gedaan waardoor we veel gebiedskennis hebben opgebouwd. Die kennis konden we inzetten om zo samen tot mooie resultaten te komen.

Bekijk ook de prachtige 3D-animatie van dit project die HIA 3D maakte.

Terug naar overzicht
Dit project in het kort

Opdrachtgever Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
Uitvoering september 2013 - juli 2017
Vakgebied Infrastructuur,

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Joop Hoekstra

06-10539938
j.hoekstra@buroboot.nl

Meer weten over dit project?

Bel Joop Hoekstra via 06-10539938 of stuur een mailtje

De kracht van BOOT is onze enorme diversiteit aan diensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied. We werken in verbinding en in samenwerking met onze opdrachtgevers, innovatief en inspirerend. Ons doel: de ondersteuning bieden die de opdrachtgever nodig heeft.

Kees Boot
Directeur

Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.

Ralph van Rees
Projectleider Circulair

We worden gedreven door de hulpvraag van de klant.

Paulien de Ruiter
Directeur HR