Het Hof van Cartesius, Utrecht

Het Hof van Cartesius, Utrecht

Maandag 13 maart 2017

Het Hof van Cartesius, genesteld tegen Station Zuilen, een voorbeeld van ongekende circulaire mogelijkheden.  Samen met een groep ondernemers is nagedacht over de invulling van dit stuk braakliggend terrein in Utrecht-West, en met succes: rondom een publieke binnentuin bouwen creatieve ondernemers nu aan hun eigen werkplek. Voor deze duurzame plannen is in 2016 een crowdfundingactie opgestart. BOOT investeerde in het project en heeft vanaf de zijlijn input gegeven.

Zelf bouwen met hergebruikte materialen

De zelfvoorzienende paviljoens worden op een circulaire manier gebouwd. De huurders van deze paviljoens werken hun nieuwe ruimte zelf af met hergebruikte materialen. Naast bedrijfsruimte is in het Hof ruimte gemaakt voor ontmoeting en ontspanning. Er komt een horecagelegenheid, een makersplace waar nieuwe en oude ambachten een plek krijgen en er is ruimte voor creatieve expositie.

Het eerste donorskelet in Europa

BOOT was erg geïnteresseerd in de vele circulaire mogelijkheden die dit project biedt. We hebben ruime ervaring met de toepassing van hergebruikte materialen en zetten die kennis graag in. Ook hebben we geïnvesteerd in een heel bijzonder onderdeel van Het Hof: het betonnen donorskelet, een primeur in Europa. Delen van een betonnen bouwconstructie worden passend gemaakt en opnieuw ingezet. Dit unieke hergebruik verlaagt de milieulast met maar liefst 75%!

Doorontwikkelen

In het eerste kwartaal van 2017 zal het eerste deel van het Hof gerealiseerd zijn. Daarna is er weer ruimte voor doorontwikkeling van deze samensmelting van gezamenlijk initiatief, duurzaamheid en creativiteit.

Terug naar overzicht

Gerelateerd project

Werkspoorkwartier Utrecht & BOOT

Werkspoorkwartier Utrecht & BOOT

Het project Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied verenigt gebouweigenaren en -ontwikkelaars met MKB-bedrijven uit de bouw- en maaksector en Utrechtse kennisinstellingen in een ambitieus consortium. BOOT is één van de Consortiumpartners. De doelstelling van BOOT is om de circulariteit van de gebiedsontwikkeling praktisch inzichtelijk te maken.

Lees verder

Gerelateerde dienst

Circulaire sloop

Circulaire sloop

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Gebouwen worden vervangen of aangepast aan moderne eisen. Opdrachtg

Lees verder