Het verhaal van Joop Hoekstra

Joop Hoekstra (38)

Getrouwd, 3 kinderen | Hobby’s: gamen, lezen, sporten (badminton)
VERKEERSKUNDIGE, BOOT

“In 2006 ben ik bij BOOT als tekenaar begonnen. Mijn buurman kende Kees Boot (eigenaar) en wist dat hij personeel zocht met affiniteit voor tekenen. Dat leek hem wel wat voor mij. Zodoende kwam ik bij BOOT terecht. In 2007 begon ik met het volgen van de cursus verkeertechniek. De oorsprong van mijn interesse ligt in verkeer en ik besloot mij verder te ontwikkelen in de verkeerskunde.”

Typisch BOOT
“Kenmerkend aan (het werk bij) BOOT is voor mij de mogelijkheden die je krijgt om door te groeien, een stuk eigen verantwoordelijkheid, een projectleider die je stimuleert nieuwe uitdagingen op te pakken. Als ik aan BOOT denk, denk ik aan samenhorigheid. Het gevoel dat er geen collega’s zijn die niet met elkaar door een deur kunnen, we werken op een prettige manier met elkaar aan ons gezamenlijk doel.”

“Ik vind het mooi om in mijn werk mijn steentje te kunnen bijdragen in het creëren van een goede, veilige én duurzame leefomgeving voor de generatie na ons.”

Geen dag hetzelfde
“Mijn baan als verkeerskundige bevat veel verschillende facetten waardoor geen dag hetzelfde is. Het kan zijn dat ik buiten een bordeninspectie doe, een kruispunt check waar congestie of capaciteitsproblemen zijn, het voorbereiden van presentatieavonden, kruispuntberekeningen maken, ontwerpen uitdenken op hoofdlijnen enz. Ik houd van de diversiteit in mijn werk. Wat ik met name erg leuk vind binnen verkeerskunde is de presentatie voor en communicatie met de burgers. Het is een dynamisch vak dat continu in ontwikkeling is. Je bent concreet bezig met het verbeteren van de leefomgeving voor iedereen.” Lachend voegt hij hier aan toe: “Soms voel ik mij net een bondscoach; er staan 17 miljoen mensen langs ‘de lijn’ die het beter weten.”

Bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving
“Ik vind het mooi om in mijn werk mijn steentje te kunnen bijdragen in het creëren van een goede, veilige én duurzame leefomgeving voor de generatie na ons. Zoals ik het zelf altijd zeg: ik weet niet waar mijn (klein)kinderen straks gaan wonen, dus op elke plek moeten we zorgen voor een goede leefomgeving.”

Ambities bij BOOT
“Mijn plan voor de toekomst is om Verkeerskunde binnen BOOT breder op de kaart te zetten. We ontwikkelen doorlopend kennis en werken voor veel prachtige opdrachtgevers. Ik hoop dat er over een paar jaar een grote afdeling “Verkeer” bestaat binnen BOOT.”