Laatste Nieuws
De kennismaking van Casper met BOOT

maandag 11 juli 2022
Op 7 juli 2022 was het dan zo ver: de introductiemiddag bij BOOT! Ik (Casper) verzamelde samen met vier andere nieuwe collega’s (Daniel, Shareeta, Roelof en Roderick) om 12 uur in het Circulaire Café. Dat blijft toch een bijzondere plek! Het café is één van de prachtige voorbeelden van de missie van BOOT: Samen werken aan een toekomstbestendige leefomgeving!
Na het maken van onze profielfoto’s stond er een heerlijke lunch voor ons en de directie (Sjon, Wim en Jaco) klaar. Tijdens de lunch vertelden we elkaar over onze eerste ervaringen binnen BOOT. De rode draad? Gezellig, elkaar helpen en trots dat we allemaal samenwerken aan gave projecten.
Nadat we onze buik vol hadden, nam Wim Franken ons mee in de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomst van BOOT. Een inspirerend verhaal. Met name om te horen hoeveel verschillende disciplines en specialisten we in eigen huis hebben die samenwerken aan diverse soorten projecten. Van woningbouwlocaties tot aan natuurontwikkeling.
Vervolgens nam Kees Boot (één van de oprichters van BOOT) ons mee op circulaire verkenningstocht door nog een prachtige locatie waarin de missie van BOOT tastbaar is geworden: ons nieuwe pand op Plesmanstraat 4. Een indrukwekkende showcase van hoe circulair bouwen eruit kan zien. Van houten traptredes gemaakt van oude laboratoriumtafels, akoestische panelen gemaakt van zelf ingezamelde spijkerstof en gordijnen van vermalen PET-flessen tot hergebruikte plafondplaten, kozijnen, deuren en ramen uit gesloopte panden uit heel Nederland en nog veel meer! Overal waar je kijkt zijn circulaire materialen toegepast. En het mooiste is, dat als je het verhaal van Kees er niet bij hoort, je er niets van zou zien! Het is een prachtig modern kantoorpand. Een pand dat laat zien dat circulair en duurzaam én een moderne, professionele uitstraling hand in hand gaan. Niet voor niets leidt Kees meerdere keren per week gasten rond die met open mond luisteren naar het verhaal achter de materialen. Door ook op deze manier kennis en ervaring te delen, dragen wij bij aan een toekomstbestendige leefomgeving.
Na deze indrukwekkende rondleiding gingen we nog naar twee projecten. Eerst stopten we bij het project Turfweide in Veenendaal. Een natuurontwikkelingsproject waar we het DNA van Veenendaal terugbrengen in het landschap. Het afgraven van veen ligt besloten in de naam van de plaats, Veen & Daal.
Daarna reden we door naar Amerongen. Bij hevige neerslag kwam het water hier in de woningen te staan. Een gebeurtenis die je niemand toewenst. Het doel van het project was dan ook helder: het voorkomen van wateroverlast. Aan de hand van gedetailleerde metingen, analyses en modellen stelden we hier een pakket aan maatregelen samen. Van het aanpassen van het maaiveld, een wadi met zwerfkeien, grote roostergoten die het water opvangen en infiltratierioolbuizen en -putten die het regenwater langzaam afgeven aan de bodem. Het was fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme onze projectleider Nico Blankenstijn ons alle verschillende oplossingen liet zien.
Daarna reden we terug naar kantoor voor een borrel en een hapje samen met Sjon, Wim, Jaco en Nico. Een mooie afsluiting van deze leuke, inspirerende en leerzame middag. Een middag waarna alle starters met een gevoel van trots aan de slag gaan bij BOOT: ‘Wat gaaf dat wij hier nu ook onderdeel van zijn!’
Ook benieuwd naar werken bij BOOT en onze vacatures? Kijk dan op www.werkenbijboot.nl