Het verhaal van Bram Oskam

Bram Oskam (31)

Getrouwd, één dochter (tweede kindje is op komst) | Hobby’s: klussen, gezelligheid met vrienden en familie, sporten (Krav Maga)
PROJECTLEIDER, BOOT

Deze week is onze collega Bram Oskam, projectleider bij bouwmaatvoering en uitzetwerk aan het woord. In een interview vertelt hij alles over hoe hij terecht kwam bij BOOT, zijn werkzaamheden bij team bouwmaatvoering en uitzetwerk, wat hij hier leuk aan vindt en wat zijn plannen zijn voor de toekomst. Lees zijn verhaal hier:

“In 2008 stapte ik in de BOOT als maatvoerder. Dit heb ik twee jaar met plezier gedaan. Een volgende stap was allround landmeter en maatvoerder, maar ik had de ambitie om meer binnen te gaan werken en dit ben ik ook gaan doen. Op dat moment heb ik de stap gezet om bij het team civiel aan de slag te gaan met tekenwerk. Dit heb ik twee jaar gedaan. Als ik erop terugkijk heb ik hier ontzettend veel geleerd, op het gebied van technische kennis. En ook over de gang van zaken binnen een kantoor. Na deze twee jaar ben ik weer terug gegaan naar geo-informatie als werkvoorbereider. Op dat moment lanceerde BOOT een programma waarbij je je kon aanmelden om zelf projecten te leiden. Deze kans greep ik met beide handen aan en ik ben binnen geo-informatie projectcoördinator geworden. Dit sloeg goed aan en we groeiden hard waardoor ik doorgroeide naar projectleider. Inmiddels leid ik een team op het gebied van bouwmaatvoering. Hierin zien wij een positieve groei qua werk als omvang, wat het natuurlijk heel leuk maakt. De functie is mij op het lijf geschreven!

Bouwmaatvoering en uitzetwerk

“Binnen landmeetkunde heb je twee verschillende kanten. Enerzijds landmeetkundige  werkzaamheden waarbij je de situatie buiten in kaart brengt om vervolgens ontwerpwerkzaamheden mee te verrichten. Anderzijds uitzetwerk, waarbij nauwkeurige maatvoering belangrijk is voor een bouwproject. Hierbij kan je denken aan het uitzetten van grondwerk, fundering, stramienlijnen, palenplannen (heipalen), etc. Persoonlijk vind ik het heel mooi om een project als het ware te zien groeien. Er zijn collega’s vanuit verschillende disciplines met een project bezig en binnen bouwmaatvoering is het van belang om iedereen van informatie te voorzien, zodat er efficiënt gewerkt kan worden. Het eindresultaat van een project, een tevreden opdrachtgever en een tevreden collega geven mij veel voldoening.”

“Wat ik belangrijk vind is een prettige samenwerking met collega’s en opdrachtgevers, waarin ruimte is voor ontwikkeling, een duurzame relatie en een open houding.”

BOOT en bouwmaatvoering en uitzetwerk

“BOOT staat bekend om zijn veelzijdigheid in het leveren van integrale advies- en managementdiensten. Het is voor bouwmaatvoering heel prettig om in een vroeg stadium bij een integraal project betrokken te worden. Het inwinnen van meetgegevens, via een matenplan en perceelsplitsingen naar uitzetwerkzaamheden. Zo efficiënt mogelijk en de kans op fouten tot een minimum beperkt. Bovendien integreren we deze diensten in de civiele ingenieursdiensten waardoor iedereen werkt met de juiste gegevens. Daarnaast is bouwmaatvoering en uitzetwerk een extra verlengstuk op het gebied van advies en controle.”

Werken bij BOOT

“De samenwerking met mijn collega’s spreekt mij heel erg aan. Dat geldt ook voor het naar tevredenheid laten verlopen van projecten. Het geeft mij elke keer weer een fijn gevoel, wanneer opdrachtgevers tevreden zijn en waarderen wat je samen als team van BOOT doet. Daarnaast vind ik het van groot belang om als projectleider een positieve invloed te hebben op de werksfeer en dit hoog te houden. Dit doe ik door collega’s te helpen en bij te staan waar nodig is. De betrokkenheid en het contact van twee kanten, zowel intern bij de collega’s als extern bij de opdrachtgever, maken mijn werk elke dag weer leuk en afwisselend.”

Toekomst binnen BOOT

“Allereerst wil ik graag onze diensten rondom bouwmaatvoering en uitzetwerk uitbreiden in omvang en complexiteit van de projecten. We hebben veel kennis en die willen wij graag als team elke keer weer inzetten en uitbouwen. Ik ben ook iemand die altijd verder denkt. Het menselijke aspect en daarbij het overkoepelend leiding geven vind ik heel leuk in mijn functie. Daarom lijkt het mij leuk om in de toekomst binnen BOOT meer beleidsmatig mee te denken over onze vakgebieden en de meest geschikte werkwijze. Hiermee wil ik bijdragen aan het optimaliseren van projecten van onze klanten en aan het realiseren van een gezonde groei van BOOT. Zodat medewerkers nog meer kansen en uitdagingen krijgen om zich te ontwikkelen.”