Het verhaal van Elias Mendels

Elias Mendels (31)

Getrouwd, 2 kinderen
Milieukundig medewerker bodem

“Acht jaar geleden heb ik een jaar stage gelopen bij BOOT, maar door de crisis kon ik helaas mijn hele werk- en leertraject bij BOOT niet afronden. Ik heb mijn opleiding uiteindelijk bij een ander bureau afgerond. Het jaar dat ik bij BOOT werkte is zo goed bevallen, dat ik na die tijd nog een keer gesolliciteerd heb. Helaas hadden ze op dat moment niemand nodig. Tot ik vorig jaar gebeld werd met de vraag of ik op gesprek wilde komen. En nu ben ik vanaf september 2017 weer werkzaam bij BOOT!

Typisch BOOT
Na mijn middelbare school ben ik begonnen met de studie Zorg & Welzijn, uiteindelijk kwam ik erachter dat ik de branche heel interessant vond alleen de werkzaamheden vond ik op dat moment niet bij mij passen. Daarvoor ben ik verder gaan zoeken en kwam ik opleiding ‘onderzoeker natuur en milieu’ tegen aan het Helicon. Via deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met het beroep milieukundig medewerker (veldwerker).

Wat voor mij kenmerkend aan BOOT is de vrijheid, de open cultuur, de leuke mensen en de familiesfeer. Je bent bij BOOT geen nummertje, je wordt echt gezien als persoon. Qua uiterlijk val ik door mijn vele tatoeages best wel op maar bij BOOT zeiden ze: ‘je buitenkant is dan wel veranderd, maar jij als persoon niet’.

De combinatie van veel vrijheid, altijd onderweg zijn en dagelijks  een praatje met verschillende mensen, maakt het werk zo leuk!

Veel vrijheid
Als milieukundig medewerker ben je veel onderweg. Op kantoor bepalen ze waar en wanneer ik een boring moet uitvoeren. Aan de hand van deze informatie ga ik op pad. Het leuke aan dit werk is de vrijheid. Ik heb een eigen bus en ik bepaal zelf mijn dagindeling. Uiteindelijk moet ik ervoor zorgen dat aan het einde van mijn dag de boringen zijn uitgevoerd volgens de juiste normen. De combinatie van veel vrijheid, altijd onderweg zijn en dagelijks een praatje met verschillende mensen, maakt het werk zo leuk! Wat mij opvalt is dat BOOT nieuwe technieken toepast om duurzamer te werken. Een voorbeeld is dat  ik een tablet meekrijg  in plaats van een stapel papier met bijvoorbeeld de meetpunten.

In mijn werk ben ik vooral verantwoordelijk voor kwaliteit, want kwaliteit staat bij BOOT hoog in het vaandel. Daarnaast is het mijn verantwoordelijkheid dat ik de werkzaamheden binnen de afgesproken tijd uitvoer. Wat dit werk leuk maakt is dat je altijd buiten bezig bent. Ik ben namelijk gek op de natuur. Onlangs moest ik een meting uitvoeren in de buurt van het Drielandenpunt. Ik was al vroeg op pad waardoor ik de zon zag opkomen tussen de heuvels. Dat zijn momenten waar ik echt van kan genieten! Maar mijn grootste drijfveren zijn natuurlijk mijn twee kinderen. Verder vind ik het belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk en dat is nu zeker het geval.”